Handwerkles

Hulst.

Basis rij: Start met 10 lossen. Haak een vaste in de tweede losse vanaf de naald en in iedere losse daarna (ik heb ingestoken door het bobbeltje aan de achterkant van de lossen). (9 vasten)

Toer 1: Haak 1 losse. Haak nu verder in de achterste lus van het v-tje bovenop de vasten. Haak in de eerste 2 vasten één vaste. In de volgende steek een half stokje. In de volgende steek een stokje. In de volgende steek 2 dubbele stokjes. In de volgende steek een stokje. In de volgende steek een half stokje. En in de laatste 2 steken een vaste.

Haak 1 losse zodat je meer bewegingsruimte hebt om de hoek om te gaan. Nu haken we over de voorste lussen van de vasten uit de basis rij verder. Herhaal de zelfde steken: 2 keer een vaste, half stokje, stokje, 2 dubbele stokjes, stokje, half stokje, 2 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2: Haak een halve vaste in de volgende vaste. Haak 1 vaste, 2 lossen, halve vaste in de tweede losse, 1 vaste, in de volgende steek. (Picot steek) Daarna 2 halve vasten op de volgende 2 steken en dan weer een Picot op de volgende steek. Blijf dit herhalen. Er komt ook een Picot op de plek van de losse, op de punt, daar waar je de hoek om ging. In totaal maak je 7 Picot puntjes. Daarna maakt je nog 2 of 3 halve vasten naar het uiteinde van het blad.

Steeltje: Voor het steeltje haak je 4 of 5 lossen. Haak een halve vaste in de tweede losse vanaf de naald en in iedere volgende losse. Hecht af en werk de draadjes weg aan de achterkant.

Ik heb de besjes gemaakt van vilt (naaldvilten) maar je kunt ook kraaltjes gebruiken.

X

Right Click

No right click