Handwerkles

Wikkelsjaal Ananassteek.

Ik laat hier 2 voorbeelden zien maar je kunt voor deze sjaal ieder soort garen met bijpassende haaknaald gebruiken. Maak eerst een proeflapje in Ananassteek om te testen of je de juiste maat haaknaald gebruikt en om uit te rekenen met hoeveel lossen je moet beginnen.

Zwart Mohair. (24 cm breed)

Wikkelsjaal Ananassteek

 Materiaal:

 - ± 1,5 bol Mohair garen

 - Haaknaald 4,5 mm

 - Naald met stompe punt en schaar

 

Start met 41 + 3 lossen. Haak het eerste moesje in de 4e losse vanaf de naald. Haak 1 losse en sla 1 losse van de ketting over. Maak een moesje in de volgende losse. Herhalen tot het eind van de ketting. Het laatste moesje komt in de laatste losse. Haak na dit laatste moesje geen losse maar 1 stokje in dezelfde steek. (21 moesjes)

Haak 3 lossen en keer het werk. Maak nu het eerste moesje in de ruimte tussen het stokje en het eerste moesje. Dan 1 losse en een moesje tussen de volgende 2 moesjes. Herhalen tot het einde. Het laatste moesje komt tussen het laatste moesje en de 3 beginlossen. (22 moesjes)

Start weer met 3 lossen en keer het werk. Haak nu het eerste moesje tussen de twee eerste moesjes, 1 moesje tussen alle moesjes en het laatste moesje komt tussen de laatste 2 moesjes. Eindig weer met een stokje. (21 moesjes)

Blijf dit patroon herhalen dus de ene rij 21 moesjes en de volgende rij 22 moesjes. Ik heb in totaal ongeveer 90 rijen (143 cm lang) gehaakt maar je kunt ‘m natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. Eindig met een rij met 22 moesjes!

Leg het begin en eind bij elkaar. De eerste rij heeft 21 moesjes en de laatste rij heeft 22 moesjes. Wanneer je nu de naad sluit m.b.v. de Matrassteek sluit het haakwerk naadloos op elkaar aan. Hecht de draden af.

Roze Mohair mix.(20 cm breed)

Wikkelsjaal Ananassteek 2

 Materiaal:

 - 3 strengen Bellana

 - Haaknaald 5,5 mm

 - Naald met stompe punt en schaar

 

Start met 25 + 3 lossen. De sjaal is op dezelfde manier gemaakt als de zwarte sjaal hier boven. In de eerste rij zitten 13 moesjes, in de tweede rij 14 moesjes. Ik heb in totaal 76 rijen gehaakt (125 cm lang).

Stuur een foto van jouw sjaal naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan laat ik 'm hier en op Facebook zien ter inspiratie voor anderen.

Sjaals van Misha
 
   

 

X

Right Click

No right click