Handwerkles

Hoesje voor mobiele telefoon, mp3 speler o.i.d.

Hoesje haken

Start met een ketting van lossen die ongeveer even lang is als de onderkant van het apparaat waar je het hoesje voor haakt.

Toer 1: Haak in de tweede losse vanaf de haaknaald 2 vasten. Haak in alle volgende lossen 1 vaste. Haak in de laatste losse van de ketting 5 vasten. Haak aan de andere kant van de lossen verder en haak in alle steken 1 vaste. Haak in de steek waar je in begonnen bent nog 3 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2: Haak 1 losse. Start met 2 vasten in de eerste steek. Daarna steeds 1 vaste in iedere vaste. Haak in de vaste bijna aan het einde, daar waar je de bocht om gaat, 2 vasten. Dan weer 1 vaste in de vaste helemaal aan het einde. In de volgende vaste, daar waar je de bocht om gaat, 2 vasten. Dan weer steeds 1 vaste in de volgende steek. Ook weer 2 vasten in de steek bijna aan het einde, daar waar je de bocht om gaat. Haak als laatste 1 vaste in de steek helemaal aan het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Als het nodig is om de bodem nog groter te maken haak dan nog een toer. Haak in de steken in de bocht steeds 2 vasten en in alle andere steken 1 vaste.

Haak daarna steeds in iedere steek 1 vaste. Haak in spiraal verder dus sluit niet de toer met een halve vaste maar haak gewoon door. Blijf meten tot je de juiste hoogte hebt bereikt. Eindig met een aantal halve vasten in de volgende steken om de lijn weer recht te krijgen en hecht af.

X

Right Click

No right click