Handwerkles

Half om half Granny

Gebruik 2 kleuren garen van dezelfde dikte met bijpassende haaknaald. Halverwege iedere toer vindt een kleurwisseling plaats. De draad die achterblijft wordt in dit patroon volledig afgehecht. Je kunt de draad ook laten hangen en in de volgende toer weer oppakken en verder haken. Die kleurwissel is echter niet zo netjes, het haakwerk ziet er wat rommelig uit. Vandaar mijn keuze om helemaal af te hechten.

Na iedere toer moet je keren en in tegengestelde richting verder haken. Je kunt de Granny zo groot maken als je zelf wilt.

Opzet:

Met kleur 1: Haak 5 lossen. Maak een cirkel door te sluiten met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 1:

Haak 3 lossen, deze tellen we als het eerste stokje. Maak nog 2 stokjes in de cirkel. Haak 3 lossen, dit is de eerste hoek ruimte. Haak 3 stokjes in de cirkel. Haak 1 losse.

Wissel nu van kleur en haak met kleur 2 nog 2 lossen. Nu heb je de tweede hoek ruimte gemaakt. Haak 3 stokjes in de cirkel. Haak 3 lossen, dit is de derde hoek ruimte. Haak 3 stokjes in de cirkel.

Haak 1 losse en maak de laatste hoek ruimte af door een stokje te haken in de derde losse van het begin van de toer. Hecht de draad niet af, je haakt met deze kleur verder.

Toer 2:

Haak 3 lossen en keer het werk om. Haak 2 stokjes in de hoek ruimte (direct naast de 3 lossen). Haak 1 losse. Haak 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende hoek ruimte.

Haak weer 1 losse en dan 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende hoek ruimte.

Haak daarna weer 1 losse en dan 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende hoek ruimte.

Haak 1 losse. Haak 3 stokjes in de laatste hoek ruimte (om het stokje aan het einde van de vorige toer).

Haak 1 losse en dan een stokje in de derde losse van het begin van de toer.

Iedere volgende toer:

Als je goed naar de schematekening kijkt zie je dat iedere volgende toer op dezelfde manier wordt gehaakt. In iedere 1 losse ruimte komt 1 groepje van 3 stokjes. In iedere hoek ruimte haak je 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Eindig de toer met 1 losse en 1 stokje in de derde losse, dit maakt de laatste hoek ruimte.

X

Right Click

No right click