Handwerkles

Amigurumi boeken Nederlandstalig.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

Prettig gestoorde amigurumi ’s

Dendennis

2014

ISBN 978 90 4391 664 6

Maak kennis met Dendennis en zijn antihelden (Soepkip, Doerak, Luiwammes, Snotaap, Uilskuiken, Kattenkop en haar minikatjes, Kletsmajoor, Angsthaas, Snoeshaan, Sloddervos, Brompot en Geitenbreier).

Het boekje start met een korte haakcursus waarin je de basis van het amigurumi haken leert (Opzetlus, vasten haken, meerderen en minderen, kleur wisselen, Magic loop e.d.). Daarna komen de patronen van alle amigurumi ‘s, stuk voor stuk heel duidelijk beschreven (zonder schema tekeningen) met prachtige foto’s er bij. Erg leuk boekje, ik ben er heel blij mee. Ik heb Dendennis, Uilskuiken en Angsthaas gehaakt, erg leuk om te maken!

Dendennis viert feest

2015

ISBN 978 90 4391 7872

Dendennis geeft een feestje! In dit boekje vind je het patroon van Dendennis (hetzelfde als in het vorige boekje) maar nu met een pruik, fopneus, tuinbroek en gekke schoenen. Nu is hij helemaal klaar om een feestje te vieren.

Het boekje staat verder vol met leuke haakpatronen van al zijn feestelijke vrienden (Feestvarken, Slingeraap, Partypooper, Nachtvlinder, Muurbloempje, Pakezel, Discobal, Uitsmijter, Pinata, Ouwe taart, CrocoJoe en Shark-A-Jack. Haak ook nog een schaaltje Tijgernootjes en dan kan het feest beginnen!

Er staat een leuke verrassing op pagina 19, dank je wel Dennis!

Amigurumi, gehaakte fantasiefiguren.

Sabine Uhl-Fisher

2008

ISBN 978 90 213 3810 1

Dit was het eerste boekje over amigurumi dat ik heb gekocht. Toen was er nog niet veel over dit onderwerp te vinden. Als ik dit boekje nu vergelijk met andere boekjes moet ik eerlijk zeggen dat ik dit het minst leuke boekje in mijn verzameling vind. De ideeën zijn leuk maar de uitwerking is niet heel mooi.

Het boekje start met een uitleg over verschillende haaksteken en over hoe je een amigurumi in elkaar zet. De 11 patronen die volgen zijn allemaal beschreven. Er zijn geen schematekeningen bij.

Opvallend is dat er wordt gewerkt met 2 gehaakte halve bollen die aan elkaar worden genaaid in plaats van weer te minderen en de bol in 1 keer af te maken. Dit geeft echt een minder mooi resultaat.

Dieren cupcakes haken

Marieke Dissel

2012

ISBN 978-90-5877-991-5

Het boekje start met een korte uitleg van de gebruikte haaksteken en technieken. Daarna komt eerst het basispatroon van de cupcake. Dit is het begin van bijna alle patronen in het boekje.

De patronen zijn omschreven zonder schematekeningen. De uitleg is duidelijk.

Ik vind dit een heel erg leuk boekje. De patronen zijn heel schattig en leuk om cadeau te geven. De uitwerking is mooi. De foto’s in het boekje zijn heel leuk. Echt een aanrader!

Gelukspoppetjes haken en Dierenhangers haken

Annemarie Arts

2011 / 2012

Gelukspoppetjes haken ISBN 978-90-5877-928-1

Dierenhangers haken ISBN 978-90-5877-970-0

Beide boekjes starten met een hele korte uitleg over de gebruikte haaksteken. De patronen zijn omschreven zonder schematekeningen.

Ik vind dit hele leuke boekjes. Ik heb een aantal gelukspoppetjes gehaakt voor collega’s als afscheidscadeau. Heel leuk om te doen en om weg te geven. Ook voor beginners goed te volgen.

Heerlijke hapjes haken

Rose Langlitz

2012

ISBN 978-90-8998-173-8

Een korte omschrijving van de gebruikte haaktechnieken staat achter in het boek. De patronen zijn verdeeld over 4 hoofdstukken: Ontbijt, Lunch, Avondeten en Toetjes. Er staan heel veel patronen in o.a. eieren, pizzapunten, sushi, sperzieboon, chocoladecake en ijshoorntje. De patronen zijn omschreven zonder schema tekeningen.

Erg leuk boek. Weer eens wat anders. Uitwerking is mooi gedaan. Veel patroontjes!

Kleine knuffels haken

Christel Krukkert

2011

ISBN 978-90-5877-914-4

Het boekje start met een korte uitleg over de gebruikte haaksteken en technieken. De patronen zijn omschreven zonder schema tekeningen.

In dit boekje vind je o.a. een kameleon, gier, papegaai en koe. De patronen zijn mooi en duidelijk. De uitwerking is heel mooi.

Lieve diertjes zelf haken.

Ana Paula Rimoli

Origineletitle: Amigurumi World, Seriously Cute Crochet.

ISBN 9789044724851

Het boek start met een duidelijke uitleg over de basistechnieken.

De patronen zijn omschreven zonder haakschema tekeningen. De uitleg is simpel maar duidelijk. De patronen zijn leuk en niet al te moeilijk. In dit boek vind je o.a. beertjes, apen, uiltjes, olifant, cactussen, kleine amigurumi ’s en een appel en peer.

Erg leuk boek!

Mini-diertjes haken.

Maja Hansen

2011

ISBN 978-90-447-3422-5

Het boekje start met een hele korte uitleg over de gebruikte steken en technieken.

De patronen zijn omschreven zonder schema tekeningen. De uitleg is kort maar duidelijk. Het zijn kleine Amigurumi ’s dus lekker snel klaar.

In dit boekje vind je o.a. een inktvis, zebra, walrus, schildpad, varken, orka en koe. De schrijfster heeft geen veiligheidsoogjes gebruikt maar maakt ogen en strepen/vlekken van hobbyvilt.

Hele leuke patroontjes. Ik vind deze Amigurumi ‘s heel erg schattig.

Minihondjes en katjes haken.

Marloes Bier, Yvonne van Gompel, Christel Krukkert, Elise Pleket en Patricia Vargas.

2011

ISBN 978-90-5877-900-7

Het boekje start met een hele korte omschrijving van de gebruikte haaksteken. Daarna komen de verschillende patronen die zijn omschreven zonder schema tekeningen.

In dit boekje vind je o.a. een Japanse terriër, Abessijn, Siamees, Speurhond en Poedels.

De uitwerking is netjes, de hondjes en katjes zien er leuk uit. Bij sommige patronen zijn de poten, met een knoop er op, aan het lijf genaaid zoals bij oude Teddyberen. Dit heb ik nog niet eerder gezien en geeft weer een hele andere uitstraling.

Minihondjes haken en Meer minihondjes haken.

Mitsuki Hoshi

Minihondjes haken is uit 2008

ISBN 978 90 5877 843 7

Meer minihondjes haken is uit 2009

ISBN 978 90 5877 880 2

Oorspronkelijk uitgegeven in Japan.

De schrijfster van deze boekjes laat via foto´s, met daarbij korte uitleg, zien hoe je de gebruikte haaksteken kunt maken, hoe de Magic loop werkt, hoe je van kleur kunt wisselen en hoe je een hondje in elkaar zet. Ook laat ze zien hoe je mobielhangers kunt maken (in beide boekjes) en, in Meer minihondjes haken, hoe je magneten kunt gebruiken.

De patronen zijn uitgelegd met behulp van schema tekeningen. Dit zijn niet de meest makkelijke patronen dus zeker niet geschikt voor een beginnende haker/haakster.

In deze boekjes vind je o.a.:

Minihondjes haken: een Chihuahua, Dwergteckel, Labrador retriever, Franse buldog en Mopshond.

Meer minihondjes haken: Dalmatiër, Berner Senne hond, Shiba en Bulterriër.

Ik vind dit echt hele leuke boekjes. Het resultaat is echt geweldig. Ik heb 1 hondje gemaakt als mobielhanger. Dit was voor mij als gevorderde haakster echt een uitdaging.

Schattige huisdieren haken

Brigitte Read

2010

ISBN 978-90-8998-089-2

De naam van dit boek is een beetje verwarrend want in dit boek staan niet alleen huisdieren. De patronen zijn verdeeld over 4 groepen: Boerderijvriendjes, Waterwereld, Uitheemse dieren en Ondergronds bovengronds. Een aantal dieren die je in dit boek vindt zijn: Konijntje, Koe, IJsbeer, Kikker, Manta, Vogelbekdier, Flamingo, Cavia, Panda en Poolvos.

Brigitte laat zien hoe je dieren kunt haken van gekaarde wol. Die wol kun je met een metalen borstel borstelen waardoor de dieren een echte vacht krijgen.

Helemaal achter in het boek staat wat uitleg over haaksteken en technieken.

De patronen zijn omschreven zonder schema tekeningen.

Ik vind dit een heel mooi boek! Er staan heel veel patronen in. Uitwerking is prachtig.

Vrolijke beestjes haken

Rina Soffers

2005

ISBN 90 5877 5836 6

In dit boekje staat bijna geen uitleg over haaksteken en technieken, alleen een hele korte omschrijving van de gebruikte steken, kleur wisselen, aan elkaar zetten en vullen. Dit alles staan op 1 bladzijde dus is echt heel weinig.

De patronen zijn uitgeschreven zonder schema tekeningen. Er staat o.a. een rups, kip, vis en beer in.

De patronen zijn heel erg leuk en duidelijk omschreven. De uitwerking is heel netjes gedaan. Leuk boekje.

Vrolijke vriendjes Breien en haken.

Rina Soffers

2011

ISBN 978-90-5877-916-8

Het boekje start met handige tips en een korte cursus breien en haken. Er staan meer breipatroontjes in dan haakpatroontjes.

De uitleg is duidelijk, leuk voor starters.

Ik vind de breipatroontjes leuk, de haakpatroontjes zijn matig. Vooral de poppetjes die op de kaft van het boekje staan zijn erg leuk.

Zoetigheid haken

Astrid Meeusen

2011

ISBN 978-90-213-3882-8

Helemaal voorin het boekje staat een zeer korte uitleg van de gebruikte haaksteken. De patronen zijn omschreven zonder schematekeningen.

In dit boekje vind je o.a. taart, snoep, mini taartjes en blokjes kaas. Naast deze lekkernijen staan er ook patronen in van een theepot, bloemige accessoires, tulpen en versieringen voor Pasen en Kerst.

Ik vind niet alles in dit boekje leuk. Ik heb dit boekje gekocht voor de taart en mini taartjes. Ook de snoepjes vind ik erg leuk. Ik vind de patronen voor Kerst- en Paasversiering zeer matig.

X

Right Click

No right click