Haakpatronen en vormen.
Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.
Crochet Motifs, beyond the square.
Edie Eckman
2008
ISBN 978-1-60342-039-6
Taal: Engels
Het boek start met 30 bladzijdes met uitleg over technieken, materialen, kleurgebruik, vormen aan elkaar haken e.d. Om dit goed te kunnen lezen moet je de Engelse taal goed beheersen.
Daarna komen 144 verschillende patroontjes van vormen (cirkels, zeshoeken, driehoeken, vierkanten en nog wat andere vormen). De patronen zijn omschreven met schematekeningen er bij.
Ik vind dit een leuk boek omdat het je een eindeloze hoeveelheid mogelijkheden geeft voor allerlei haakprojecten. De vormen zijn mooi. De patronen zijn duidelijk.
Crochet to go!
Ellen Gormley
2011
ISBN 13: 978-1-4463-0057-2
ISBN 10: 1-4463-0057-9
Taal: Engels
In dit boek leer je hoe je verschillende vormen kunt haken en hoe je die vormen aan elkaar kunt maken tot bijvoorbeeld een deken.
Er is steeds een geschreven uitleg met daar bij schematekeningen om het allemaal nog duidelijker te maken. Helemaal voor in het boek wordt uitleg gegeven over de gebruikte steken en technieken en over de symbolen die zijn gebruikt in de schematekeningen.
Vormen die aan bod komen: vierkanten, rechthoeken, driehoeken, zeshoeken, achthoeken.
Vindt jij granny squares haken leuk en/of maak jij graag dekens en wil je graag een stapje verder gaan? Dan is dit boek voor jou. De vormen en patronen zijn erg mooi.
Granny squares haken, maak het met oma’s vierkantjes.
Stephanie Göhr, Melanie Strum en Barbara Wilder.
2011
ISBN 978-90-5877-924-3
Het boek start met uitleg van verschillende patronen van vierkantjes, met daar bij schematekeningen. Daarna komen de verschillende projecten die je met deze vierkantjes kunt maken.
Een aantal van die projectjes zijn: babydekentje, kussenovertrek, brillenetui, boodschappentas, fruitmandje, onderzetter en sloffen.
Alle voorbeelden zijn heel kleurrijk en mooi gemaakt. Dit boek is leuk voor beginners en gevorderden.
Haak patronen, 200 inspirerende patronen voor eigentijdse toepassingen.
Jan Eaton
2007
ISBN 978-90-5764-826-7
Het eerste hoofdstuk gaat over het combineren van blokken, kleuren en patronen. Daarna worden de verschillende patronen omschreven, zonder schematekeningen. Achter in het boek staat uitleg over de steken en technieken.
De patronen zijn leuk. Ik heb er al meerdere van gehaakt en ben er achter gekomen dat er af en toe kleine foutjes staan in de omschrijvingen. Dit kan voor beginners wat lastig zijn.
Patronen en motieven haken, de complete gids voor filethaakwerk.
Betty Barnden
2009
ISBN 978-90-5764-587-7
Het boekje start met 30 bladzijdes uitleg over hoe filet haken werkt, de steken, hoe je vorm kunt aanbrengen in je filethaakwerk en hoe je de motieven kunt gebruiken.
Daarna komen meer dan 70 motieven voorbij die allemaal zijn uitgelegd met behulp van een ruitjestekening.
Simpel boekje. Leuk voor beginners, om de techniek te leren. De patronen en motieven zijn leuk, je vindt in dit boek o.a. harten, bloemen, allerlei dieren, auto, boot en een aantal randjes.
Reliëfpatronen haken.
Helen Jordan
2009
ISBN 978-90-5764-568-6
De eerste 25 bladzijdes zijn gevuld met uitleg over steken en technieken. Daarna volgen heel veel verschillende reliëfpatronen. De patronen zijn omschreven met schematekeningen er bij.
Het boekje is duidelijk en de foto’s zijn mooi. Ik raad dit boekje niet aan voor beginnende hakers/haaksters, het is echt een stuk lastiger dan het “gewone” haakwerk. De patronen zijn wel echt geweldig!