Handwerkles

Boeken over kleding haken


Vesten haken voor elk seizoen

Vesten haken 1 Vesten haken 2

Saskia Laan

ISBN 978 90 245 8565 6

In dit boek staan 12 haakpatronen, voor iedere maand van het jaar één, ingedeeld per seizoen. Helemaal voorin het boek staat een overzicht van alle patronen met het pagina nummer erbij zodat je ze makkelijk kunt vinden. Achterin, op pagina 138, staat het patroon van een bonusvest!

Na het overzicht vind je 20 pagina’s met algemene informatie. Het start met een voorwoord van de schrijfster. Daarna twee pagina’s over Saskia en Lang Yarns, met wie zij heeft samengewerkt om dit boek te kunnen maken.

LangYarns

Pagina 10 t/m 25 zijn zeer informatief en gaan over de gebruikte haaksteken, kleuren kiezen, gebruikte technieken, tips en weetjes.

Dan komen de patronen, beginnend met de zomer. Per vest wordt er duidelijk omschreven welke materialen je kunt gebruiken, hoe de opbouw van het vest is, hoe je ‘m op maat kunt maken, hoe de haaksteek in elkaar zit (vaak met schema tekening erbij) en hoe je het geheel in elkaar zet. Er zijn korte en lange modellen, gehaakt met verschillende technieken zoals: filet, tapestry, reliëf en granny. Eén van de 12 vesten is een combinatie van haak- en breiwerk.

Het mooie aan dit boek is dat ieder vest naar eigen wens is aan te passen. Natuurlijk kun je zelf de kleuren kiezen maar je kunt ook heel makkelijk de breedte of lengte wijzigen. Hoe je dit kunt doen wordt per vest / patroon uitgelegd.

Ons favoriete vest uit dit boek is dit super leuke Zwart-wit vest (pagina 85).

ZwartWitVest640

Wij vinden dit boek een echte aanrader. Het is te koop in onze webshop. Klik hier voor het product en de prijs.

Monique en Mirte.


Happy Hooker

Debbie Stoller

2006

ISBN 978 90 213 3755 5

Dit boek bestaat uit 2 delen. Het eerste deel (t/m blz. 90) gaat over leren haken. Pure beginners haakles, heel duidelijk omschreven. Ook beschrijft ze verschillende haaksteken en geeft heel veel tips.

In het tweede deel vind je de patronen. Er staan sjaals en dassen, hoeden, tassen, rokken, accessoires en nog veel meer in.

Alles wordt zeer duidelijk omschreven met af en toe een schema tekening er bij. Dit boek is zeer geschikt voor beginners.


Kleurrijke sjaals haken

Candi Jensen

ISBN 978 90 447 1578 1

Het boekje start met een simpele uitleg over de gebruikte haaksteken en technieken. Daarna komen de patronen. Deze variëren in moeilijkheidsgraad. Er worden heel veel verschillende ideeën aangedragen (in steken, techniek en materiaal). Er wordt ook een sjaal gemaakt met behulp van een guimpe vork en één die gemaakt wordt van bloemen gemaakt op een flower (bloom) loom.

Geen schema tekeningen, alleen korte maar duidelijke uitleg.


Sieraden haken

Marcella Mercks

2012

ISBN 978-90-5877-944-1

Het boekje start met een hele korte uitleg van de gebruikte haaksteken en technieken. De patronen zijn omschreven zonder schematekeningen.

In totaal staan er 9 hoofdstukken in dit boekje. Ieder hoofdstuk gaat over een bepaald patroon of een bepaalde techniek waar je verschillende sieraden mee kunt maken, zoals kettingen en armbanden maar ook sleutelhangers en tasversiering.

Ik vind de ideeën simpel en heel leuk.


Slofjes en pantoffels haak je zo!

Tanja Müller

2011

ISBN 978 90 5877 905 2

Dit is een leuk boekje met hele duidelijke uitleg over hoe je een sok, slof of pantoffel kunt haken. Het boekje begint met een aantal bladzijdes basis uitleg over haaksteken en hoe een sok, slof of pantoffel in elkaar zit. Ook krijg je tips over hoe je de bodem stevig en/of ruw kunt maken. Daarna komen allerlei verschillende patronen. Van pluizige slippers tot elfenslofjes en van puntige Duizend-en-een-nacht pantoffels tot sokken met bonte strepen. Geen schema tekeningen, alleen geschreven uitleg.


 

X

Right Click

No right click