Handwerkles

Breien.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

Breien voor Dummies.

Pam Allen

2002

ISBN 978 90 430 2668 0

Dit is het meest complete en duidelijk boek over breien dat ik heb kunnen vinden (voor volwassenen). Als je wilt leren breien raad ik je dit boek aan. Het is niet een heel aantrekkelijk boek omdat het helemaal zwart/wit is, zonder foto’s. Er staan wel heel veel tekeningen in om de tekst nog duidelijker te maken.

Breihandboek voor coole meiden.

Nicki Trench

2006

ISBN 978 1 4054 7838 0

Dit is een heel leuk boek voor kinderen en tieners die willen leren breien.

Het boek begint met heel veel uitleg waaronder: de geschiedenis van breien, breigroepen, uitleg over garens, naalden en alle andere dingen die je nodig kunt hebben en breitechnieken en steken. Verder vind je in dit boek simpele patronen voor bijvoorbeeld een trui, muts, telefoonhoesje, sjaal, tasje, hondenjasje en nog veel meer.

Het is een zeer aantrekkelijk boek met mooie, kleurrijke foto’s en duidelijke uitleg.

Hoe overleef ik…. (wild) breien.

Francine Oomen

2011

ISBN 978-90-451-1209-1

Dit boekje is gericht op kinderen maar is ook voor volwassenen heel erg leuk. Het gaat vooral over de basis van het breien (steken opzetten, recht en averecht, afkanten e.d.) en over wild breien (de wereld versieren met breiwerk).

De foto’s zijn erg leuk en kleurrijk. Verder is het boekje extra leuk gemaakt met tekeningen. Ik vind dit boekje heel erg leuk en ik hoop dat er steeds meer mensen, kinderen en volwassenen, zullen starten met wild breien.

Kerstballen breien met Arne & Carlos.

Arne Nerjordet en Carlos Zachrison

2010

ISBN 978 90 4391 421 5

Dit is echt een prachtig boek. Heel veel mooie foto’s en geweldige patronen. Korte maar duidelijke uitleg over gebruikte steken, meerderen en minderen en kleur wisselen. Alles wat je nodig hebt om deze kerstballen te breien.

Ik zelf vind de techniek van het rond breien met 5 breinaalden zonder kop erg lastig. Ik ben zelf nog een beginner op het gebied van breien en moet zeggen dat dit wel een uitdaging voor me is.

Arne en Carlos breien op hun paasbest.

Arne Nerjordet en Carlos Zacherison

2012

ISBN 978 90 4391 503 8

Heel mooi boek met prachtige foto’s. De patronen zijn heel leuk. Er is een basis patroon voor een ei en heel veel verschillende variaties daar op. En er is een patroon van een paashaas.

Ik persoonlijk vind de techniek lastig, zie boek kerstballen breien.

Twenty to make Eco-friendly knits, using recycled plastic bags.

Emily Blades

2010

ISBN 978-1-84448-486-7

Taal: Engels

Helemaal voor in het boekje staat een hele korte uitleg van hoe je draad kan maken van plastic tassen (plarn). Daarna komen 20 hele simpele projectjes om het breien met plarn uit te proberen. Je moet wel goed Engels kunnen lezen.

Leuk en simpel boekje, niet heel bijzonder.

Het nieuwe breien.

Interieur & kleding in 9 workshops.

Debbie Bliss

1999

ISBN 90 230 1056 6

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die wil leren breien, een boek voor beginners dus. De uitleg is zeer duidelijk door de vele tekeningen. Je begint met de basis en langzaamaan wordt die basis aangevuld met andere technieken.

De 9 workshops zijn: Lessen voor beginners, Eenvoudige stekenpatronen, Aran-breien, Meerkleurig breiwerk, Ajourpatronen, Rasterbreiwerk, Decoratieve details, Zelf ontwerpen en Afwerken. Alle workshops zijn aangevuld met leuke projecten zodat je de geleerde technieken direct kunt uitproberen.

Baretten breien.

Jolijn Copier

2010

ISBN 978 90 5877 891 8

Dit boekje start met de uitleg van de basisbaret die je in twee verschillende maten kunt maken. Er is van uit gegaan dat je al kunt breien, de steken en technieken als meerderen, minderen en kleur wisselen zijn niet extra uitgelegd. Daarna worden 8 verschillende patronen omschreven met behulp van een teltekening.

De patronen zijn werkelijk prachtig! Leuk boekje voor iedereen die klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Bezig zijn met breien.

75 prachtige patronen voor beginners en gevorderden.

1972

ISBN 90 252 6181 7

Helemaal achter in het boek staat een snelcursus breien. Een aantal basis technieken worden even kort uitgelegd. Verder is het boek gevuld met patronen die kort worden omschreven.

De ontwerpen zijn ouderwets maar sommige dingen zijn ook nu nog wel te maken. Met de materialen van deze tijd zijn een aantal kledingstukken en de spreien en kussens nog best hip te maken.

X

Right Click

No right click