Handwerkles

Macramé.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

75 decoratieve knopen voor sieraden.

Laura Williams en Elise Mann

2011

ISBN 978 90 8998 131 8

Het boek start met informatie over materialen en technieken. Daarna worden de verschillende knopen uitgelegd. Het is me wel opgevallen dat de schrijfsters andere namen hanteren dan gebruikelijk is. Zo wordt de weitasknoop in dit boek de vierkantknoop genoemd.

Mooi boek. Uitleg is duidelijk. Mooie foto’s en tekeningen.

Eenvoudig macramé.

B. Schmid-Burleson

1972

ISBN 90 213 1519 x

Dit boekje begint met uitleg over wat macramé is en waar het vandaan komt. Vervolgens worden verschillende knopen en technieken uitgelegd met behulp van foto’s. Daarna worden allerlei leuke patronen beschreven zoals halsbanden, riemen, tassen, een omslagdoek en wandversiering.

Hoewel de foto’s en ideeën wat ouderwets zijn, zijn er zeker leuke ideeën te halen uit dit boekje en de uitleg is zeer duidelijk.

Ik leer knopen.

Hetty Mooi

1978

ISBN 90 213 0400 7

Dit boekje is perfect voor iedereen die wil leren knopen. Alle basis vaardigheden staan hier in uitgelegd, plus een aantal leuke, simpele projectjes.

Macramé mogelijkheden.

Hetty Mooi

1971

ISBN 90 213 1314 6

In dit boekje worden bij de verschillende knopen ook direct ideeën voor verschillende werkstukken gegeven. Verder is er ook een hoofdstuk over verschillende materialen die je kunt gebruiken.

Ik vind dit een erg leuk boekje omdat er, naast de standaard wandversiering en riem, ook wordt uitgelegd hoe je een beestje of poppetje kunt knopen en hoe je om een fles of pot kunt knopen. Alle foto’s zijn zwart/wit.

X

Right Click

No right click