Handwerkles

Vilt.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

Vilt & vintage.

Lisette Eisenga

2014

ISBN 978-94-6250-020-4

Nederlandstalig

In dit boekje laat Lisette zien dat het niet alleen de moeite waard is om af en toe eens een kringloopwinkel te bezoeken, maar dat het ook slim is om goed na te denken voor je iets weg gooit. Je gaat heel anders naar dingen kijken. Die ene, oude oorbel die je nooit meer draagt kun je misschien wel uit elkaar halen en de kraaltjes opnieuw gebruiken. Vintage knopen, kralen, hangertjes en broches uit eigen stash of uit kringloopwinkels zijn helemaal hip!

Lisette heeft met wol vilt in zachte kleuren en allerlei kringloopvondsten prachtige voorbeelden gemaakt waaronder cadeauzakjes, speldenkussen, een romantisch windlicht, etui en hippe notitieboekjes. Alles wat je nodig hebt om deze en andere dingen te maken vind je terug in dit boek. Denk hierbij aan tips over naai- en borduursteken, uitleg over materialen en de patronen om het vilt gemakkelijk in de juiste vorm te knippen.

Het boekje ziet er prachtig uit. Hele mooie, grote foto’s en duidelijke uitleg geven je genoeg inspiratie om een heleboel stijlvolle accessoires te maken. Een echte aanrader dus!

Tea time.

Marianne Perlot

2012

ISBN 978-90-4391-495-6

Nederlandstalig

Dit boekje is een echte must-have voor iedereen die graag cupcakes/taartjes maakt van vilt. Wat een prachtige voorbeelden! Voorbeelden voor chocoladetaartjes, kleine taartjes, vintage taartjes, roze cupcakes, cakes met roosjes, kerst cupcakes en nog veel meer.

Naast al dit lekkers van vilt vind je in dit boekje ook nog wat projecten gemaakt van papier.

Alle patronen die je nodig hebt voor de projecten vind je achter in het boekje. Sommigen moeten wel eerst worden vergroot maar je kunt ze ook downloaden vanaf een website. Verder zijn de foto’s heel kleurrijk en is de uitleg kort maar duidelijk.

Heel leuk boekje! De cupcakes en taartjes zijn erg leuk om cadeau te geven.

Cute stuff.

Aranzi Aronzo

2008

ISBN 978-1-934287-09-5

Engelstalig

Dit boek staat vol met zeer duidelijke uitleg over het maken van portemonnees, tasjes, sleutelhangers haarelastiekjes en nog veel meer, gemaakt van vilt en stof. Tevens staan er heel veel leuke patroontjes in om al dit leuks “cute” te maken d.m.v. applicaties.

Wanneer je het boek voor het eerst open doet kan het zijn dat je schrikt van de volle bladzijdes maar wanneer je even rustig kijkt zie je dat het eigenlijk heel duidelijk is. Alles is namelijk d.m.v. tekeningen extra duidelijk uitgelegd. Helemaal vooraan in het boek vind je een aantal pagina’s met uitleg over hoe je de patronen moet overnemen op de stof, over naaien en borduren, het inzetten van een rits e.d.

Erg leuk boek. Met behulp van dit boek heb ik zelf een portemonnee gemaakt, met rits er in. Iets dat ik nog nooit had gedaan. Het was echt allemaal heel duidelijk uitgelegd dus ik denk dat iedereen het kan. Je kunt de applicaties uit dit boek gebruiken om je zelf gemaakte projecten nog leuker te maken of je kunt zelf een applicatie verzinnen. Dit boek geeft in ieder geval genoeg inspiratie om heel veel leuke dingen te maken.

The cuter book.

Aranzi Aronzo

2010

ISBN 978-1-934287-82-8

Engelstalig

Dit boekje is gemaakt in de zelfde stijl als het vorige boek (Cute stuff). Deze keer laten de ontwerpers zien hoe je allerlei kleine felties (kleine, schattige beestjes en poppetjes van vilt) kunt maken. In dit boekje vind je o.a. een aapje, pinguïn, kat, schildpad, pandabeer, spookje en auto.

Alles is weer heel duidelijk uitgelegd m.b.v. heel veel tekeningen. Ik vind dit een erg leuk boekje. De ontwerpen zijn simpel en erg leuk om te maken.

Felties (How to make 18 cute and fuzzy friends).

Nelly Pailloux

2009

ISBN 978-1-905695-87-4

Engelstalig

De felties in dit boekje zijn heel, heel, heeeeel erg leuk! Ze zijn mooi gemaakt, met meer oog voor detail. Er zijn veel versieringen aangebracht bijvoorbeeld met kraaltjes. De 18 ontwerpen in dit boekje zijn allemaal even leuk. Een aantal van deze ontwerpen zijn: Piraten muis, Retro Alien, Mummy kat, Schattige chihuahua, Matroos puppy en Slapend vosje.

Let op: De uitleg in dit boekje is vooral geschreven en is in het Engels!

Ik heb al twee felties uit dit boekje gemaakt en ik vind ze heel erg leuk om te maken. Dit is er één van (de andere heb ik al aan iemand cadeau gegeven).

Zombie Felties (How to raise 16 gruesome felt creatures from the undead).

Nicola Tedman & Sarah Skeate

2011

ISBN 978-1-84448-591-8

Engelstalig

Dit boekje is in de zelfde stijl gemaakt als het vorige boekje (Felties). De uitleg is vooral geschreven, in het Engels! Een aantal van de ontwerpen uit dit boekje zijn: Klassieke Zombie, Zombie surfer, Vampier Zombie, Piraten Zombie en Zombie bruidje.

Mooie ontwerpen, ook weer met veel oog voor detail. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om één van deze felties te maken.

Vrolijke vilten figuurtjes om zelf te maken.

Naomi Tabatha

ISBN 978-90-447-3087-6

Dit boekje is gevuld met hele leuke vilten knuffeltjes, tasjes, portemonnees en etuis en applicaties. Alle patronen staan aan de binnenkant van de kaft, voorkant en achterkant. Deze kun je kopiëren of overtrekken. Stap voor stap uitleg staat achterin het boek.

Erg leuk boekje. Heel herkenbaar zijn de grote ogen, duidelijk een Japanse ontwerpster.

X

Right Click

No right click