Handwerkles

Encyclopedie en leerboeken.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

300 haak tips & technieken.

Jan Eaton

2011

ISBN 978 90 5764 423 8

Dit is een zeer mooi en compleet boek voor iedereen die wil leren haken en ook voor mensen die net een stapje verder willen gaan.

In hoofdstuk 1 leer je alles over haaknaalden en garen. Hoe kies je de juiste naald en hoe hou je ‘m vast en wanneer gebruik je welk garen.

In hoofdstuk 2 leer je alles over patronen en werktekeningen (schematekeningen), hoe je een patroon moet lezen, telpatronen en ook filetpatronen lezen.

In hoofdstuk 3 Leer je zelf te ontwerpen, alles over stekenverhouding, modellen, pasvorm overnemen en alles wat er nog meer bij komt kijken.

In hoofdstuk 4 leer de haaktechnieken, verschillende steken, nieuwe draad aanhechten, zakken en boorden maken, knoopsgaten haken en nog veel meer.

In hoofdstuk 5 leer je in toeren werken, rond haken dus. Er komen verschillende vormen en technieken voorbij en zelfs sokken en wanten worden besproken.

In hoofdstuk 6 ga je werken met kleur, verschillende kleurpatronen haken, kralen toevoegen, vilten en wol verven.

In hoofdstuk 7 leer je hoe je een project helemaal af maakt, dus het in elkaar zetten en afwerken.

Echt een goed boek. Ik ben er heel erg blij mee.

De grote handwerkencyclopedie.

1969

ISBN 90 120 1980 9

In dit boek worden 5 verschillende handwerktechnieken besproken: Naaien, breien, haken, borduren en tapisserie.

Het is een oud boek en een beetje saai met weinig foto’s (wel veel tekeningen). De uitleg is wel heel erg duidelijk. Veel informatie.

De nieuwe handwerk encyclopedie.

1979

ISBN 90 210 1796 2

Dit is een volledig geïllustreerde handwerkencyclopedie, waarin een groot aantal technieken is behandeld. Verdeeld over 7 hoofdstukken komen achtereenvolgens aan de orde: Breien, haken, knopen en weven, borduren, tapisserie, patchwork en quilten en applicatie, naaien.

Per techniek komen 5 onderdelen aan de orde: Geschiedenis, materialen en gereedschap, techniek, steken en patronen en werkstukken.

In het boek staan meer dan 2000 foto’s en illustraties.

Als ik iets zoek, wil leren of nalezen, is dit het eerste boek dat ik uit de kast pak. Prachtig, duidelijk en compleet.

Haken voor coole meiden.

Nicki Trench

2007

ISBN 978 1 4075 0455 1

Dit is een heel leuk boek voor tieners. Er staat heel veel informatie in. Het boek start met uitleg over wat haken is en over waarom het nu weer in de mode is. Daarna heel veel informatie over naalden en garens. Vervolgens worden de verschillende steken uitgelegd met duidelijke foto’s. Verder laat ze nog zien hoe je kraaltjes kunt gebruiken, hoe je ergens een randje aan kunt haken, hoe je pompons kunt maken en nog veel meer.

In de rest van het boek staan hele leuke patronen waaronder een muts, haarband, zomerhoed, handschoenen zonder vingers, sloffen en kussen.

Mooi boek. Ziet er heel aantrekkelijk uit met mooie, grote foto’s. Uitleg is goed en heel duidelijk.

Tijd voor… haken en breien! Knutselen met kinderen.

Marjolein van der Stoep

2005

ISBN 90 443 1205 7

Het boek is verdeeld in 2 delen. Het eerste deel gaat over haken en het tweede deel over breien. In ieder deel krijg je eerst een korte uitleg over de techniek en daarna een aantal leuke ideeën voor projectjes die je met kinderen kunt maken.

Dit is de manier om kinderen te leren breien en haken. Niet te moeilijk maar wel leuk.

Heel simpel en erg leuk boek. Mooie foto’s en erg leuke ideeën.

X

Right Click

No right click