Handwerkles

Naaien en applique.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

Appliqueren, 100 patronen & motieven.

Deborah ‘Ismoyo’ Green

2010

ISBN 978-90-8998-017-5

Nederlandstalig

Het boek is verdeeld in 4 delen: Benodigdheden & Materialen, Appliqueertips & -technieken, Ontwerpen & patronen en Werkstukken. Ieder deel bevat meerdere hoofdstukken met werkelijk bergen aan informatie. Alles is zeer duidelijk uitgelegd en de foto’s en tekeningen maken het allemaal nog duidelijker.

De applicaties zijn heel erg leuk en niet al te ingewikkeld. De stofjes en kleuren die zijn gebruikt zijn zeer kleurrijk en aantrekkelijk. Het is een mooi en compleet boek.

Appliqué.

Lucinda Ganderton

2005

ISBN 1-84400-270-5

Engelstalig

Ook in dit boek staat heel veel informatie over de verschillende technieken en materialen maar hier wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van kant, lint en organza. De ontwerpen zijn wat meer klassiek.

Er is heel veel tekst en alles in het Engels dus een goede kennis van de Engelse taal is vereist. Afmetingen zijn in inches, vind ik zelf niet zo handig.

De foto’s en tekeningen in dit boek zijn prachtig en je kunt er heel veel inspiratie uit op doen.

Sew it, stuff it.

Rob Merrett

2010

ISBN 978-1-907030-60-4

Engelstalig

Zeer uitgebreid boek met ideeën en patronen van knuffels en poppen. Maten zijn in inches en centimeters aangegeven. Er staan heel veel foto’s en tekeningen in om het allemaal zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Achterin zitten patroonbladen die je er in z’n geheel uit kunt halen en kunt kopiëren.

De knuffels en poppen zijn heel erg leuk. Sommige zijn heel simpel en anderen juist een uitdaging om te maken, met veel kleine details.

More softies, only a mother could love.

Jess Redman en Meg Leder

2010

ISBN 978-0-399-53575-8

Engelstalig

In dit boekje vind je een verzameling aan patroontjes voor knuffels om te naaien of te haken. Maten worden in centimeters en inches aangegeven. De patroondelen zitten in het boekje, bij de uitleg. Deze kun je gewoon kopiëren.

Leuk boekje. Ik vind niet alle patroontjes leuk maar de meeste wel.

Sew me, love me.

Hsiu-Lan Kuei

ISBN 978-1-59668-182-8

Engelstalig

De knuffels in dit boek zijn vooral gemaakt van gerecyclede materialen. De gekozen stofjes en kleuren zijn prachtig! De patroondelen zitten helemaal achterin het boek.

Dit is het leukste boek over knuffels naaien dat ik heb. Je zult genoeg inspiratie opdoen om zelf nog veel meer knuffels te ontwerpen. De foto’s zijn werkelijk prachtig.

Knuffels om te naaien, 50 makkelijke modellen om zelf te maken.

2010

ISBN 978-2-84831-330-6

Nederlandstalig

In dit boekje vind je een grote verzameling leuke karakters om zelf te naaien zoals: Hubert de oehoe, Erika de zeug, Nicolaas de koala, Theofiel de ezel en Gerrit de krokodil. De patroontjes zijn heel simpel en prima aan te passen aan je eigen wensen.

Heel leuk boekje en de uitleg in het Nederlands is heel goed te volgen. Erg leuk voor beginners.

Stray sock sewing, too.

Daniel

2008

ISBN 13: 978-1-60061-907-6

ISBN 10: 1-60061-907-x

Engelstalig

De schrijver van dit boek stelt je in het eerste deel van dit boek voor aan al zijn sok vriendjes en verteld je hun verhalen. In het tweede deel wordt de werkwijze zeer duidelijk uitgelegd met behulp van heel veel foto’s. Maten worden in inches en centimeters aangegeven.

Geweldig boek! Wat een leuke knuffeltjes. Ik gooi nooit meer een sok weg.

Socks appeal.

Brenna Maloney

2010

ISBN 978-1-60705-194-7

Engelstalig

Dit boek is verdeeld in 4 delen. In deel 1 krijg je uitleg over de gebruikte materialen. In deel 2, 3 en 4 vind je patronen en ideeën voor leuke knuffels. De patronen in deel 2 zijn makkelijk, in deel 3 middelmatig en in deel 4 moeilijk. Er is dus genoeg uitdaging voor iedereen. Maten zijn aangegeven in inches.

Wat een leuke voorbeelden. Vind je de hamster op de voorkant van het boek niet schattig? De rest van de voorbeelden in dit boek zijn net zo leuk!

250 Naaitips & technieken.

Lorna Knight

2010

ISBN 978 90 8998 014 4

Dit is het meest complete boek over naaien dat ik bezit. Het is erg fijn om in te lezen, niet langdradig en duidelijk met veel foto’s. Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: Gereedschap en hulpmiddelen, Stoffen, Steken, Naaitechnieken en Stof versieren.

Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die wil leren naaien. Het is een complete basis cursus voor beginners.

X

Right Click

No right click