Handwerkles

Ander handwerk.

Let op! Ik verkoop geen boeken, ik geef alleen een omschrijving en mijn mening.

Stof verven en bedrukken.

1977

ISBN 90 213 0903 3

Prachtig boek met 130 pagina’s aan informatie over verf technieken. Het eerste hoofdstuk gaat over de basistechnieken van het stof verven en garen verven. In de hoofdstukken daarna wordt stap voor stap uitgelegd hoe je verschillende technieken kunt toepassen zoals afbindtechnieken, batikken, stof bedrukken, sjabloneren, linosneden en zeefdrukken.

Zeer uitgebreid boek met heel veel, zeer duidelijke, informatie. Hoewel het een oud boek is (en dat is aan de foto’s goed te zien) is het een heel aantrekkelijk boek omdat de gebruikte technieken heel goed zijn toe te passen in projecten die meer van deze tijd zijn. Probeer door die typische jaren 70 uitstraling heen te kijken en bedenk hoe je deze technieken kunt gebruiken om je eigen, hippe stoffen te creëren.

Dat wil ik ook eens maken.

Leonie Hemerik-Stumpel en Thera Hagen-Cohen

1973

In dit boekje worden de basis technieken voor patchwork, naaien, borduren, macramé en weven uitgelegd en worden wat ideeën gegeven voor wat je er mee kunt doen. Het doel van dit boekje is om jouw fantasie te prikkelen.

De informatie in dit boekje is duidelijk. De ideeën (en foto’s) zijn nogal ouderwets maar wel leuk.

Wol spinnen.

Brenda Gibson

2013

ISBN 978 90 8998 264 3

Dit is een prachtig en zeer compleet boek waarin werkelijk alles over wol spinnen wordt verteld. Leer hoe een spinnenwiel werkt, verschillende spin technieken zoals Short draw, Long draw en From the fold, en twijnen. Verder wordt er heel veel verteld over verschillende soorten wol en hoe deze te behandelen, kaarden en kammen, verven, wassen en opspannen.

Ik vind dit een heel fijn boek. De informatie is duidelijk en het leest plezierig omdat het kort en bondig wordt omschreven. De foto’s zijn prachtig.

Mandala weaving art.

Jolanda van Tuijl

2014

ISBN 978 940 2122 169

Nederlandstalig

Het is een dun boekje (45 blz.) maar alles wat je moet weten om deze prachtige mandala’s te kunnen maken staat er in. Het begint met een uitleg over de benodigdheden en hoe je het centrum moet maken. Daarna krijg je uitleg over het maken van de “bloemblaadjes” en hoe je vervolgens allerlei vormen kunt maken.

De uitleg is kort en bondig maar duidelijk. Bij de uitleg staan zwart-wit foto’s om het allemaal nog duidelijker te maken. Verder staan er in het boekje grote, kleurrijke foto’s van verschillende mandala’s ter inspiratie.

Erg leuk om te doen, leuke manier om resten garens op te maken en geeft een prachtig resultaat.

Alles over handwerken, breien en haken.

ISBN 90 6590 001 2

Dik boek met brei- en haakpatronen van voornamelijk kledingstukken die niet echt modern te noemen zijn. Tevens staan er patronen in van kussens, kleden, spreien, een poef en nog veel meer. Alles heeft een typische jaren 80 uitstraling.

Alles over handwerken, borduren en naaien.

1983

ISBN 90 6590 005 5

Dik boek zit vol patronen met werkbeschrijving van allerlei projecten. De naai patronen zijn voornamelijk kledingstukken maar er zijn ook wat andere dingen te vinden zoals gordijnen, tassen, kussens en verkleedkleren voor kinderen. Alles heeft een typische jaren 80 uitstraling.

X

Right Click

No right click