Handwerkles

Pompom maker.

Deze hulpmiddelen worden gebruikt om snel en makkelijk een pompom te maken. Ze zijn zo ontworpen dat je het garen er makkelijk omheen kunt winden en daardoor werkt het heel snel. Er zijn verschillende varianten, in verschillende maten. Er zijn zelfs Pompom makers voor hartvormige pompoms!

Vroeger deden we dit met behulp van twee cirkels van karton. Het nadeel daarvan is dat je de draad steeds helemaal door het gat in het midden moet trekken en dat is zeer tijdrovend. Sommige mensen knippen het karton op één plaats door zodat je de draad daar doorheen kunt halen. Hierdoor verliest de cirkel z’n stevigheid en is de kans groter dat de pompom mislukt. Voorzichtig werken dus!

Dit zijn de Pompom makers van Clover. Er zijn 6 verschillende maten te verkrijgen. Iedere Pompom maker bestaat uit 2 delen die aan elkaar worden gezet d.m.v. een pin. Ze werken heel plezierig.

Deze Pompom makers lijken veel op die van Clover alleen worden de twee delen niet aan elkaar vast gemaakt, je moet ze zelf goed tegen elkaar aan houden. Verder werkt het precies hetzelfde.

Deze Pompom makers zijn ook van Clover en zijn speciaal gemaakt om hartvormige pompoms te kunnen maken. Ze zijn er in twee maten. De werkwijze is iets anders als bij de andere Pompom makers, het is iets ingewikkelder.

Deze Pompom maker werkt heel snel en simpel. Het resultaat is iets minder mooi, de pompoms zijn minder gevuld. Deze werkt wel fijn met dikker/grover garen.

 

X

Right Click

No right click