Handwerkles

Muts met haarband en sjaal.

Alles wordt gebreid met de Patentsteek.

 Materiaal:

 - 5 bollen Chunky wol (50 gr = 90 meter, geschikt voor naalden 6).

 - 2 breinaalden 6 mm.

 - Stopnaald.

 - Haaknaald.

 - 4 meter van de wol overhouden om alles dicht te naaien.

 - Veiligheidsspelden.

 

Muts.

Dit is met het patroon Beanie (op een breiring) op deze site. Wel gebreid met de breinaalden en als steek is het 2 recht en 2 averecht gebruikt. Het aantal steken is afhankelijk van de omtrek van het hoofd. De muts aan de bovenkant samen trekken en dicht naaien.

Haarband.

6 steken opzetten, in de patentsteek breien. De lengte voor deze haarband is 48 cm. U moet 3 stroken breien.

Daarna de 3 stroken mooi op elkaar leggen en dichtnaaien. Daarna vlecht je de 3 stroken tot het einde. Het einde ook mooi op elkaar leggen en vast naaien. Daarna de 2 uiteinden naar elkaar toebrengen en ook aan elkaar zetten zodat je een haarband krijgt. Daarna zet je de haarband op de muts. Eventueel met spelden vast zetten op de muts om te bepalen waar die moet komen. Je hoeft de haarband alleen aan de bovenkant vast te zetten. Ik heb de naad achteraan geplaatst op de muts. Je kunt de haarband volledig op de muts vastnaaien maar de band zal niet mooi op de muts komen. Die moet namelijk goed gevormd kunnen worden op het hoofd.

Sjaal.

Dit is hetzelfde principe als de haarband.

3 stroken van 10 steken breien in de patentsteek. De lengte voor de sjaal is 180 cm.

Daarna de 3 stroken mooi op elkaar leggen en aan elkaar haken. Daarna vlecht je de 3 stroken tot het einde. Het uiteinde ook aan elkaar haken. Op de plaats waar de stroken elkaar kruisen onzichtbaar de stroken vast naaien, dit over de hele lengte van de sjaal.

De muts met haarband en sjaal is afgewerkt. Laat de winter maar komen.

Veel breiplezier.

Lieve.

X

Right Click

No right click