Handwerkles

Haakpakketten van Hardicraft.

Haakpakket Randy Rendier.

Het begint allemaal met een klein kartonnen doosje van 13x11x8 cm. Op het doosje is een vrolijk gekleurde sticker geplakt met daarop een foto van Randy Rendier en een omschrijving van de inhoud: 3 kleuren Scheepjes Catona, vulling en veiligheidsoogjes en natuurlijk de stap-voor-stap instructies.

Wat is het toch met dit soort doosjes. Terwijl ik al weet wat er in zit jeuken mijn handen om het doosje open te maken en de inhoud te ontdekken. Ik snijd de sticker voorzichtig door en maak het doosje open. Ik bekijk de inhoud en constateer dat alles aanwezig is en het ziet er keurig uit! De 3 kleuren katoen zijn 2 kleine, complete bolletjes Scheepjes Catona en een restje van een derde kleur om de neus mee te borduren. De vulling en de oogjes zitten beiden in een klein plastic zakje.

Het patroon is keurig uitgeprint en ik lees het eerst een keer rustig door. Tot zo ver geen onduidelijkheden dus ik ga vrolijk aan de slag. Het patroon is kort en bondig omschreven, voor een ieder met een klein beetje ervaring in het haken makkelijk te volgen. Het is geen groot haakwerk dus het gaat lekker snel. Ik maak alle losse onderdelen en ga ze daarna aan elkaar vast maken. In tegenstelling tot wat er in het patroon staat ga ik de neus er als allerlaatste op borduren. Ik doe dit soort details eigenlijk altijd als laatste.

Een paar kleine tips voor iedereen die Randy ook gaat haken:

Tip1. Gebruik een kleinere maat haaknaald om de delen van het gewei aan elkaar te haken. Ik heb haaknaald 2 mm gebruikt. In eerste instantie heb ik het met 2,5 mm geprobeerd maar dat werd een heel gevecht. Met een kleinere haaknaald gaat het een stuk makkelijker.

Tip 2. Strijk het gewei en de ophangcirkel (aan de achterkant) voor je ze aan het kopje vast zet.

Tip 3. Verstevig de achtergrond cirkel met een cirkel van karton, ik heb ‘m aan de achterkant vast geplakt met textiellijm. Wanneer je Randy aan de muur gaat hangen kun je ‘m strak langs de muur vast zetten met kneedgum.

Als laatste nog “even” alles aan elkaar zetten. Daar gaat toch altijd stiekem meer tijd in zitten dan verwacht. Maar het is gelukt en ik kijk vol trots naar dit leuke haakwerkje. Wat een leuk patroontje. Deze ga ik zeker nog eens maken. Alleen moet ik dan zelf de materialen bij elkaar gaan zoeken. Dat vind ik nou zo leuk aan dit pakketje, alles zit er in! Het enige dat je nog nodig hebt is een haaknaald, naald met stompe punt en schaar. Wat een gemak. Ideaal om bijv. mee te nemen op vakantie en zeker ook heel leuk om aan iemand cadeau te doen. En de keuze is reuze, neem eens een kijkje op www.hardicraft.com.


Haakpakket cactussen.

Weer zo’n leuk pakket van Hardicraft gekregen! Deze keer een compleet pakket voor het maken van 3 kleine cactussen. Bijna alles zit er in: garen, potjes, vulling en natuurlijk de patroontjes. Het enige wat je zelf moet verzorgen is de haaknaald en een naald met stompe punt. Natuurlijk is een schaar ook handig.

Ik ben er snel mee aan de slag gegaan want ik ben gek op cactussen, ik heb toevallig laatst nog wat leuke exemplaren voor in huis gekocht dus deze gehaakte varianten passen daar mooi bij (niet die op de foto, deze komt van internet en heb ik bewerkt in Photoshop). De uitleg is heel goed te volgen. Ik heb steeds 1 cactus in 1 avondje gehaakt, lekker op m’n gemak. En het eindresultaat mag er zijn. Heel erg leuk om te maken. Bedankt Hardicraft!

 

X

Right Click

No right click