Handwerkles

Haken voor de Leprastichting.

Jan Kruis, de geestelijk vader van de Rode Kater en teckel Lotje uit Jan, Jans en de kinderen, is ambassadeur van de Leprastichting. Hij tekende twee avonturen waarin de bekende stripfamilie in aanraking komt met leprapatiënten, om aandacht te vragen voor deze verminkende vergeten ziekte.

Amigurumist Dendennis heeft haakpatronen van de Rode kater, Lotje de teckel, Catootje en Jeroentje ontworpen. Deze patronen kun je kopen via jankruismuseum.nl . De opbrengst gaat naar de Leprastichting.


In januari 2015 heb ik (Mirte) meegedaan aan de eerste Haakathon. Deze werd gehouden in een school in Amsterdam. (Er was ook een locatie in Alphen a/d Rijn) Ik heb toen een Rode Kater (Jeweetwel kater) gehaakt. Het evenement was zeer goed bezocht en er zijn dan ook heel wat katers gehaakt. Ik heb een erg leuke dag gehad.

In januari 2016 heb ik weer meegedaan aan een Haakathon. Deze keer ben ik naar Echtstudio in Alphen a/d Rijn gegaan. Voor deze editie heeft Dendennis het haakpatroon van Lotje gemaakt en deze heb ik met veel plezier gehaakt. Het was weer een hele gezellige dag.

Deze haakathon's worden inmiddels niet meer georganiseerd.


Koop de haakpatronen en steun op die manier de Leprastichting. Alvast bedankt!

X

Right Click

No right click