Handwerkles

Sjaal breien met je armen.

Sjaal breien met je armen

Gebruik een dikke draad. Dat kan wol zijn of een draad van stof. Je kunt ook meerdere dunne draden bij elkaar gebruiken.

Meet 1,5 meter vanaf het einde van de draad. Maak daar een opzetlus. Zet de opzetlus op je rechter arm. Zet nu nog een aantal steken op met de duim en wijsvinger methode (8 tot 10 steken in totaal). Gebruik je arm en hand als breinaald.

Nu gaan we de steken breien. Pak de draad die naar de bol gaat in je rechter hand. Haal met je linker hand de eerste lus op je rechter arm over je hand. Zo ontstaat er een nieuwe lus van de draad in je hand. Zet die lus op je linker arm, met de draad die naar de bol gaat aan de voorkant. Trek de draad strak. Pak weer de draad in de rechter hand, lus van je arm af halen, nieuwe lus op de linker hand zetten. Blijf dit herhalen tot alle steken op de linker arm zitten.

Pak nu de draad in de linker hand. Met je rechter hand een lus van je linker arm af halen en de nieuwe lus op de rechter arm zetten, weer met de draad die naar de bol gaat aan de voorkant. Blijf dit herhalen.

Brei zo door tot de sjaal lang genoeg is. Nu gaan we afkanten. Brei 2 steken en haal de achterste lus over de voorste lus, er zit dus nog maar 1 lus op de arm. Brei de volgende steek en haal weer de achterste lus over de voorste lus, er zit nog maar 1 steek op de arm. Blijf dit herhalen tot je nog maar 1 lus hebt. Haal het uiteinde van de draad door de lus.

Nu kun je de draden afhechten of het begin en einde van de sjaal aan elkaar naaien om er een col sjaal van te maken.

X

Right Click

No right click