Handwerkles

Regenboog muts

Deze muts is gemaakt met de techniek Dubbelzijdig Tunisch haken. Deze maat is voor een volwassene. Je kunt 'm aan twee kanten dragen. Dit is de buitenkant, aan de binnenkant is wit de dominante kleur.

    

Dit heb je nodig:

 - Dubbele haaknaald 6 mm

 

- 9 x byClaire soft mix

1 x wit, 1 x geel, 1 x oranje

1 x rood, 1 x grasgroen

1 x lichtblauw, 1 x blauw

1 x paars, 1 x fuchsia

Voor een langere muts heb je een extra bol wit nodig. Als je het patroon hier onder aanhoudt gaat 1 bol wit bijna helemaal op.

- Garennaalden

(Deze naalden zijn ideaal voor dikker garen en door het flexibele oog zijn ze makkelijk ergens doorheen te trekken. De langste naald uit deze verpakking is heel fijn wanneer je door de pompoen heen moet steken.)

- Schaar

Volg de werkwijze zoals omschreven in het artikel Dubbelzijdig Tunisch gehaakte muts en bekijk daar het filmpje (onderaan dit artikel staat een nieuw filmpje met twee tips ter aanvulling).

Wit wordt in de hele muts gebruikt. De andere kleur wisselt per deel. Start met 25 lossen met de kleur wit. Ieder deel bestaat uit 4 traptreden (8 rijen). 

Ik heb een nieuw filmpje gemaakt ter aanvulling op het eerste patroon. Hierin laat ik zien hoe je, bij het aanhechten van een nieuwe kleur, direct het uiteindje kunt wegwerken. Dat scheelt weer iets bij de afwerking. En ik laat zien hoe je deze lusjes aan de binnenkant kunt voorkomen door bij de traptreden iets anders in te steken:


Ik heb deze muts ook nog in een iets andere variant gehaakt. Ik heb zwart gebruikt in plaats van wit. En ik heb de muts langer gemaakt dus had ik 2 bollen zwart nodig waarvan ik ongeveer 1¼ heb gebruikt. Ik ben gestart met 32 steken.

X

Right Click

No right click