Handwerkles

Armbandje met kraaltjes tussen de steken.

Armbandje met kraaltjes punniken.

Gebruik een punnikklos met 4, 5 of 6 pinnen. Hoe meer pinnen, hoe dikker het koord zal worden.

Zet het punnikwerk op en punnik een aantal rondjes (3, 4 of 5) zonder kraaltjes te gebruiken. Schuif daarna steeds een kraaltje tussen de pinnen voordat je de volgende steek maakt. Kijk hier voor uitleg over het opzetten en gewoon punniken. Kijk hier voor uitleg over kraaltjes toevoegen.

Meet de omtrek van de pols en punnik een koord dat bijna deze lengte heeft. Houd rekening met welke soort sluiting je gaat gebruiken en met de rekbaarheid van het koord. Stop dan met kraaltjes toevoegen en punnik nog een aantal rondjes zonder kraaltjes. Hecht het punnikwerk af.

In de hobbywinkel zijn verschillende sluitingen voor armbandjes te koop. Neem je punnikwerk mee en laat je adviseren! Het ligt namelijk aan de dikte van je punnikwerk, welke sluiting je nodig hebt. Ik gebruik een magneetsluiting waar je het uiteinde van het koord in moet lijmen met sieradenlijm of secondelijm. Bind eventueel wol of draad om de uiteinden van je armbandje. De uiteinden worden op die manier dikker zodat het beter past in de sluiting.

Armbandjes punniken met kraaltjes tussen de steken.

X

Right Click

No right click