Handwerkles

Lucet armbandje met kralen.

Lucet armbandje met kralen.

 Materiaal:

 - Lucet.

 - Haaknaald (ik gebruik 2 mm).

 - Garen geschikt voor haaknaald 6 of 7 mm.

 - Kralen met een groot gat (ongeveer 4 mm).

 

Houd de draad aan de achterkant van de Lucet. Maak de vorm van een 8 om de pinnen. Wanneer je op 1 pin 2 lussen hebt haal je de onderste lus over.

Draai de Lucet en haal de onderste lus over, deze tel je als 1. Dan weer draaien en de onderste lus over halen, dit is 2. Ga door tot je 4 lussen hebt gemaakt.

Nu gaan we een kraal toevoegen. Gebruik de haaknaald om de draad door een kraal te halen. De lus die ontstaat doe je op de pin, houd de werkdraad aan de achterkant. Haal de onderste lus over de bovenste lus. Deze tel je niet, dit is nodig om de kraal vast te zetten.

Nu maak je weer 4 lussen en daarna weer een kraal toevoegen. Ga door tot je koord lang genoeg is. De wol rekt uit dus maak het niet te lang!

Afhechten doe je door de 2 lussen op 1 pin te zetten en de onderste lus over te halen. Knip de draad af en haal door de lus.

Maak het armbandje af met een platte knoop (links over rechts en rechts over links).

Verschillende soorten en kleuren garen en kralen geven een heel ander effect. Dit zwarte armbandje is op precies dezelfde manier gemaakt alleen is het garen dunner en zijn de kralen iets groter. Het is dus leuk om verschillende combinaties uit te proberen.

Lucet armbandje met grote kralen.

X

Right Click

No right click