Handwerkles

Zoeken

Advertentie

Cookies

Bloemen.

Bloemen maken van gepunnikt koord.

Punniken is een leuke en rustgevende bezigheid. Je hoeft er bijna niet bij na te denken en je hebt snel resultaat. De vraag is alleen: “Wat doe je met al dat gepunnikte koord?”. Bloemen maken natuurlijk! Gebruik deze bloemen om je huis op te fleuren of op een cadeautje. Je kunt ze ook op haarspeldjes of elastiekjes vast maken. Gebruik je fantasie!

Bloemblaadjes vormen.

De bloemblaadjes kun je op verschillende manieren vormen. Voor een bloem met vier blaadjes verbind je de twee uiteinden van het koord met elkaar. Daarna vouw je de cirkel dubbel met de aanhechting in het midden. Naai nu het midden aan elkaar. Vouw daarna het midden van de twee lussen naar het midden en naai deze vast.

Als je een bloem met meer dan vier blaadjes wilt maken gaan we iets anders te werk. Ik zal het laten zien in het volgende filmpje.

Ideeën en tips.

Zorg dat je aan het begin en aan het einde van je koord genoeg draad laat uitsteken, dit heb je nodig om de bloemblaadjes aan elkaar te naaien.

Als je een bloem met verschillende lagen wilt maken, maak dan een grotere bloem voor de bodem en een kleinere bloem voor er boven op.

Voor een bloem met vier blaadjes is de minimale lengte van je koord 27 cm. Als je het koord korter maakt wordt het erg moeilijk om er blaadjes van te vormen. Voor een bloem met vijf blaadjes is de minimale lengte van het koord 40 cm.

Ook een koord gemaakt op een Lucet is geschikt om bloemen van te maken.

De bloemen af maken.

Versier het hart van de bloem met een bloem van vilt, een pompom of een siersteentje. Je kunt natuurlijk ook een kleine bloem haken. Gebruik textiellijm om het op de bloem te plakken.