Handwerkles

Organza bloem.

Bloemen van organza zijn erg leuk om te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en iedereen kan dit! Gebruik ze als broche, versier er een cadeau mee of plak ze op knijpers en versier er de kerstboom mee. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 Materiaal:

 - Organza (verschillende kleuren)

 - Ronde vormen (verschillende maten)

 - Stevig papier

 - Potlood

 - Schaar

 - Spelden

 - Kaarsje in houder/glaasje

 - Aansteker

 - Emmer water

 - Knoop

 - Naald en draad

 - Meeldraden (te koop in hobbywinkels)

 - Lijm

Gebruik de ronde vormen om cirkels op het papier te tekenen. Knip de cirkels uit. Deze mallen kun je meerdere keren gebruiken.

Speld de cirkels op de organza en knip rondom. Maak meerdere cirkels van dezelfde grootte van verschillende kleuren organza. Hoe meer cirkels je gebruikt, hoe “voller” de bloem zal worden.

Knip rondom iedere cirkel, om de paar cm, een klein stukje in. Zo vorm je als het ware de bloemblaadjes. Hoe kleiner de cirkel, hoe kleiner de bloemblaadjes.

Steek het kaarsje aan. Let op! Werken met vuur is gevaarlijk. Houd een emmer water bij de hand! Kinderen mogen dit alleen doen onder toezicht van een volwassene.

Houd de organza boven de vlam en smelt zo de randen van de bloemblaadjes. De hitte van de kaars laat de organza smelten en geeft het een grillige vorm. Houd de organza niet IN de vlam maar er BOVEN. Doe dit bij alle cirkels.

Leg de cirkels op elkaar, van groot naar klein. Zet ze in het midden tijdelijk aan elkaar vast m.b.v. een (veiligheids)speld. Naai een knoop in het midden. Steek de naald door alle lagen organza, zo zet je direct alles aan elkaar vast.

Knip de meeldraden op de juiste lengte af, je kunt ze zo lang maken als je zelf wilt. Lijm ze in de gaatjes van de knoop.

X

Right Click

No right click