Handwerkles

Handoefeningen.

Voorkom pijn in je handen (door veel en langdurig handwerken) door regelmatig een aantal handoefeningen te doen en even te ontspannen. Hier zie je een aantal voorbeelden van handoefeningen:

1. Houd je handen ontspannen omhoog. Schud ze omlaag alsof je waterspetters van je vingers schudt. Herhaal dit een paar keer om ze los te maken en spanning uit je vingers te schudden.

Handoefeningen01

2. Maak vuisten, niet te strak, en spreid je vingers dan zo wijd mogelijk. Herhaal dit ook een paar keer om de vingers te strekken.

Handoefeningen02

3. Vouw je vingers in elkaar, alsof je gaat bidden, en rol je polsen. Draai ze als het ware om elkaar heen terwijl je handen elkaar vasthouden.

Handoefeningen03

4. Houd je platte handen en vingers tegen elkaar, alsof je jezelf een high five geeft, en duw. Laat weer los, nog wel met de handen tegen elkaar maar zonder de druk. Duw vervolgens je handpalmen weer strakker tegen elkaar aan. Doe dit een paar keer om je vingers en polsen te strekken.

Handoefeningen04

Laat daarna je handen en armen even naast je lijf hangen. Je vingers opwarmen met behulp van warm water of een kop koffie/thee, kan ook heel plezierig zijn en je spieren helpen ontspannen.

X

Right Click

No right click