Handwerkles

Flower looms

De flower loom is geen nieuw product. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw werd er al gewerkt met diverse looms die een vergelijkbaar resultaat opleverde als de flower loom die wij op dit moment gebruiken en verkopen. Deze vintage looms hadden vaak veel minder mogelijkheden dan de Opry flower loom set. Met een vintage loom kun je meestal maar één of twee verschillende bloemen / vormen maken. Hier zie je een aantal verschillende looms die ik in de afgelopen 20 jaar heb verzameld. Ze zijn niet allemaal vintage, sommigen zijn nog gewoon te koop.

Blauw1 Dit is een hele simpele loom. Je kunt hier maximaal twee verschillende groottes bloem tegelijk op wikkelen. Er zitten twee gleufjes in om draden tijdelijk vast te zetten.
Rood1 Deze rode loom lijkt veel op de blauwe loom hier boven. Alleen heeft deze drie ringen met pinnen waardoor je drie verschillende groottes bloem tegelijk kunt wikkelen.
Inox1

Inox2

Deze loom van het merk Inox heeft losse pinnen die je naar wens op de basis kunt plaatsen. Dit biedt dus al meer mogelijkheden.

Prym1

Prym2

Deze versie van Prym lijkt erg veel op de Inox loom hier boven.

MiniTiss01

MiniTiss02

Deze metalen versie (vierkant) van Mini Tiss heeft in- en uitschuifbare pinnen aan de achterkant.

MiniTiss03

MiniTiss04

Deze metalen versie (rond) van Mini Tiss heeft in- en uitschuifbare pinnen aan de achterkant.

 Suzies loom Daisy loom 400

Suzies loom Daisy loom 2 400

Deze versie wordt een Daisy loom of Suzie's loom genoemd. Door aan de steel te draaien kun je de pinnen in- en uit schuiven.

Opry1

Opry2

Dit is de Opry flower loom set. Een uitgebreide beschrijving van dit product lees je hier onder.

Heb jij nog een (vintage) flower loom en doe je er niets mee? Ik heb eventueel interesse om ‘m van je over te nemen. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De flower loom set van Opry, die wij voor onze lessen en projecten gebruiken en verkopen in onze webshop, is een veelzijdig product. Je kunt er enorm veel mee. In de set zit een harde plastic basis en een zevental vormen met pinnen die je op die basis kunt vast klikken. Aan de onderkant van de basis zitten gleufjes waar je een werkdraad tijdelijk in kunt vastzetten. In het midden van de basis zit een gat die het mogelijk maakt om het midden vast te zetten / borduren met naald en draad (een grote plastic naald zit bij de set). Je kunt één of meerdere vormen tegelijk gebruiken waardoor je heel veel verschillende combinaties kunt maken en dus heel veel verschillende bloemen en andere vormen kunt maken. Let op! Alle onderdelen zijn van plastic. Deze kunnen breken wanneer je er niet voorzichtig mee omgaat.

X

Right Click

No right click