Handwerkles

Aan de haak, met een beetje “hulp”.

Nieuwerkerk aan den IJssel, 19-8-2021.

Oeh, spannend, mijn eerste blog! Zoals Mirte vorige week al vertelde, is dit de plek waar we jullie op de hoogte houden van al onze creatieve avonturen en lopende projecten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zoals de meeste creatieve mensen hebben wij allebei een enorme berg lopende projecten liggen. Dus laten we voor nu focussen op mijn projecten van deze week.

Aller eerst heb ik voor de nieuwe telefoon van mijn vriend een hoesje gehaakt. Super simpel; een ketting van lossen ter breedte van de telefoon, en dan in elke steek een vaste rondom tot je hoesje de gewenste lengte heeft. Ik zal proberen een patroontje uit te werken en binnenkort online te zetten.

Daarnaast ben ik begonnen met een Granny square dekentje, een gevorderde versie van het vossendekentje dat al online staat (Granny pixel haakwerk). In het nieuwe patroon worden ook Half om half Granny's gebruikt om een iets gedetailleerdere afbeelding te maken. Met dit project ben ik nog wel even bezig, want in totaal moeten er 440 vierkantjes gehaakt worden. En dat is niet zo erg, ware het niet dat ik een zeer enthousiast hulpje heb!

Hij is een super knuffelig, aanhankelijk en actief beestje, maar wat is het af en toe onhandig als hij ook met de draadjes wil spelen terwijl ik net lekker bezig ben. Uiteindelijk komt ook dit patroon op onze website te staan, maar dit kan dus even gaan duren.

En omdat ik met deze projecten, twee vogels, een huishouden en een baan nog niet genoeg te doen heb, ben ik ook begonnen met de voorbereidingen voor een Halloween-quilt project. Ik heb alleen nog een globaal ontwerp gemaakt en stof gekocht en gewassen, dus nog niets interessants om te laten zien. Maar mijn handen jeuken om er aan te beginnen, net zoals aan zoveel andere projecten, en dat is dus waarom ik een enorme berg half afgemaakte projecten heb liggen.

Klinkt dat bekend? ;)

Groetjes,

Monique

X

Right Click

No right click