Handwerkles

Kreavak 2021

Gisteren (zondag 12 september 2021) zijn Monique en ik afgereisd naar Houten om daar de Kreavak beurs te bezoeken. Dit is een beurs voor bedrijven en winkels in de creatieve sector. Je kunt op deze beurs als consument dus niets kopen. Groothandels zijn daar aanwezig om hun producten aan winkels te laten zien. Het is dus vooral veel kijken, voelen (dat gaat bij garen en stof nou eenmaal zo), contacten leggen, heel veel praten en eventueel bestellen.

Wij hadden afgelopen week al een plan gemaakt hoe we deze beursdag zouden aanpakken. We hebben nagedacht over welke producten we op dit moment zoeken voor projecten die er aankomen en voor verkoop in de webshop. Toen hebben we gekeken welke bedrijven deze producten verkopen en die hebben we gisteren als eerste bezocht. Maar wat is het moeilijk om je niet te laten afleiden! Er is zo veel moois en leuks te zien en Monique en ik zijn gewoon te enthousiast, we willen alles tegelijk. Toch is het ons gelukt om de juiste stands te bezoeken, contact te leggen en te praten over de producten en prijzen.

Tevens hebben we een tijdje gezellig staan kletsen met Dennis v.d. Brink, beter bekent als DenDennis. Ik ken Dennis inmiddels ook al ongeveer 10 jaar. Ik heb hem geholpen tijdens de eerste haakdag voor de Lepra Stichting. Ik kom hem ook zeer regelmatig tegen op Hobby- en Handwerkbeurzen zoals de Kreadoe en de Handwerkbeurs in Zwolle. Dan kletsen we altijd even bij. Nu hadden we elkaar door de Corona maatregelen al lange tijd niet gezien dus er was genoeg om over te kletsen. Weten jullie trouwens dat zijn nieuwe boek binnenkort uitkomt? Schotelvodden en ander keukengebrei heeft hij geschreven samen met Wim (Mr. Knitbear). Ik bekijk af en toe de Facebook live brei- en haakuurtjes die zij samen doen en afgelopen donderdag was Dennis een muts aan het haken. Hij had wat moeite met de juiste vorm maken want haakwerk rekt over het algemeen niet zo lekker mee. Toen bedacht ik mij dat hij waarschijnlijk het Dubbelzijdig Tunisch haakwerk niet kent, alwaar ik een muts patroon voor heb gemaakt. En dit levert een hele fijne rekbare muts op. Dus heb ik hem gisteren op de beurs een setje dubbele haaknaalden cadeau gedaan en een door mij gehaakte muts als voorbeeld. Alle uitleg en het patroon van de muts zijn gratis op deze website te vinden dus daar gaat hij wel uit komen. Hij reageerde heel erg enthousiast! Ik ben benieuwd of we hem binnenkort met een Dubbelzijdig Tunisch gehaakte muts zien lopen.

Verder was er nog een leuke actie en moesten we zoeken naar Happy stones die her en der in de stands lagen. Daar was Monique iets fanatieker in dan ik dus terwijl ik met een kop thee aan een tafeltje zat liep zij nog een extra rondje om de stenen te zoeken. Alles op de foto gezet en toen huiswaarts.

Al met al was het een zeer leuke en nuttig bestede dag. In de auto op weg naar huis bevestigden we beiden dat we grote stappen hadden gezet in onze plannen voor de komende maanden en dat onze samenwerking steeds makkelijker gaat, ook omdat we in heel veel dingen op één lijn zitten. En dat is toch wel heel erg fijn. Bedankt Monique, ik ben blij met je hulp!

Groetjes,

Mirte.

X

Right Click

No right click