Handwerkles

Haak- en brei extravaganza van DenDennis en Mr. Knitbear.

Extravaganza01

Om dit verhaal compleet en duidelijk te vertellen moet ik even een sprong maken terug in de tijd. Een half jaar om precies te zijn. In september 2021 bezocht ik de Kreavak beurs (beurs voor ondernemers in de creatieve sector). Daar ontmoette ik Dennis van den Brink, ook wel bekend als DenDennis (die ik al zeker 10 jaar ken) en tijdens het bijkletsen introduceerde ik het dubbelzijdig Tunisch haken. Ik gaf hem een voorbeeld exemplaar van de dubbelzijdig Tunisch gehaakte muts en een setje dubbele bamboe haaknaalden. Zijn reactie was zeer enthousiast, hij zou het spoedig uitproberen.

Het duurde niet lang voor ik een eerste foto kreeg toegestuurd. Ik weet niet meer wat hij precies erbij vertelde maar woorden als: gaaf, mooi en verslavend zag ik regelmatig voorbij komen. Dennis vertelde er over in de Facebook groep Happily Knitting en natuurlijk liet hij het ook zien aan Wim Vandereyken (Mr. Knitbear). Hij was direct nieuwsgierig en heeft deze techniek ook snel uitgeprobeerd.

In de weken daarna ging het werkelijk als een lopend vuurtje. Er kwamen veel bestellingen binnen, iedereen wilde dubbele haaknaalden hebben en deze muts gaan haken. In de Happily Knitting groep kwamen heel veel foto’s voorbij. Ik kreeg erg leuke reacties, via Facebook en e-mail.

Toen Dennis en Wim de beslissing namen om weer een haak- en brei extravaganza weekend te gaan organiseren was het al snel duidelijk dat ze een workshop dubbelzijdig Tunisch gehaakte muts wilde gaan doen. Er werd aan mij gevraagd of ik die workshop wilde gaan geven, twee keer want er was veel animo voor de extravaganza dus het werden twee weekenden in totaal. Natuurlijk wilde ik dat! Super gaaf dat ze mij daar voor hebben gevraagd. En na een lange winter met heel veel binnen zitten door de Corona maatregelen was ik heel erg toe aan face to face contact met de klant. Internet is leuk en handig maar er gaat niets boven de gezelligheid van het samen handwerken en kletsen.

Zondag 27 maart en zondag 3 april ben ik met de trein afgereisd naar Breda om daar mijn workshop te geven op een prachtige locatie (korenmolen Princenhage). Op beide dagen wilde bijna iedereen meedoen wat een groep van rond de 40 deelnemers opleverde. En dat is nogal een uitdaging! Gelukkig hebben Dennis en Wim mij geholpen en uiteindelijk is het bij iedereen goed gegaan. Men was erg enthousiast en daar ben ik zo blij om!

Extravaganza02

Extravaganza03

Extravaganza06

Beide zondagen ben ik na mijn workshop blijven “plakken”. Vanwege de gezelligheid en ook omdat Bregje Verhoef van Studio spintol aanwezig was om workshops spinnen te geven. Bregje heb ik een aantal jaren geleden tijdens de Handwerkbeurs in Zwolle leren kennen en wij hadden direct een “klik”. Het was fijn om weer even bij te kunnen kletsen en natuurlijk kon ik het niet laten om nog een spintol bij haar te kopen (ik heb er inmiddels al 6 die door Bregje zijn gemaakt). Zij had een special editie Dennis en Wim drop spindle gemaakt voor de extravaganza. Die wilde ik ook graag hebben en één van de deelnemers van het eerste weekend gaf haar spintol aan mij omdat het spinnen niet haar ding was. Heel erg lief, ik ben er zo blij mee!

Extravaganza04

Extravaganza05

Ik ben een ervaring rijker. Workshops geven heb ik al vele keren gedaan maar nog nooit met zo’n grote groep. Ik heb er veel van geleerd. Maar nog belangrijker, ik heb heel veel leuke en lieve mensen ontmoet! Wat een warmte en gezelligheid. Allemaal heel verschillende persoonlijkheden maar met dezelfde passie, namelijk handwerken. En dat schept een band.

Dit zijn de groepsfoto's van beide weekenden.

Extravaganza07

Extravaganza08

Dank aan een ieder die heeft meegedaan en wellicht tot een volgende keer!

Mirte.

X

Right Click

No right click