Handwerkles

Wat is een breiraam of breiring?

Een breiraam is een rond of rechthoekig frame met pinnetjes er op, vergelijkbaar met een punnik poppetje, maar dan groter. Breiramen zijn in verschillende formaten te verkrijgen, waardoor je een grote variatie aan projecten kunt maken, van sokken tot dekens. Door je draad om de pinnetjes te wikkelen en hier lussen door te halen met een soort haaknaald maak je gelijkmatige steken. Het voordeel van een breiraam is dat je steken minder snel kunnen vallen dan wanneer ze op een lange gladde naald staan, en sommige mensen vinden een breiraam prettiger vasthouden.


In het Hoofdmenu aan de linker kant van deze website kun je kiezen uit breiles, breisteken of patronen.

In het hoofdstuk breiles zal met behulp van video en geschreven tekst met foto’s worden uitgelegd hoe je steken kunt opzetten, hoe je recht en averecht kunt breien (de bouwstenen van breiwerk), hoe je van kleur kunt wisselen, hoe je kunt meerderen en minderen en hoe je de steken afkant.

In het hoofdstuk breisteken vind je uitleg over hoe je de verschillende steken kunt breien. Deze breisteken kun je gebruiken om allerlei leuke projecten mee te maken.

In het hoofdstuk patronen leg ik stap voor stap uit hoe je allerlei dingen kunt maken zoals sokken, mutsen, een tasje, sjaals met kabels, sloffen en nog veel meer.

Veel plezier met breien!

 

X

Right Click

No right click