Handwerkles

Zoeken

Advertentie

Cookies

Kaft voor een notitieboekje.

Freeform crochet book cover

Dit voorbeeld (kaft met 3 boekjes) is te koop in de webshop: Klik hier.

Freeform crochet book cover front and back

Materiaal:

Een klein notitieboekje (die van mij is 9x12,8 cm) met een flexibele kaft. Ik heb 3 dezelfde gekocht zodat het kaftje lang gebruikt kan worden.

1 vel a4 papier, potlood en liniaal.

Een lapje vilt of stof.

Verschillende garens en haaknaalden. Ik heb gekozen voor 6 verschillende garens in de kleuren wit, gebroken wit en crème. Ook effectgarens kun je hier goed voor gebruiken.

Naald en draad.

Knoop.


Meet de breedte (dicht geslagen) van uiteinde naar uiteinde en de hoogte van het boekje op.

Teken een rechthoek van dit formaat op papier. Dit gebruik je als mal.

Nu ga je beginnen met haken. Je kunt het beste vanuit het midden werken. Haak in cirkels, spiralen en in rijen heen en weer. Gebruik ook reliëfsteken zoals Noppen en Popcornsteek. Probeer van alles uit. Vergeet alles wat je geleerd hebt over haken en maak je eigen stof. Laat ook af en toe een gaatje open zodat het boekje straks een beetje te zien is.

Freeform close up

Leg het haakwerk af en toe op de mal om te kijken of het nog past. De uiteindelijke maat van het lapje moet ongeveer 1 mm kleiner zijn dan de mal. Zo komt het mooi strak om het boekje heen te zitten.

Knip 2 lapjes vilt of stof voor aan de binnenkant. Houd precies de hoogte van het boekje aan. Het mag iets breder zijn dan de helft van de kaft. Leg het lapje op de achterkant van je haakwerk en naai het met kleine steekjes aan 3 kanten vast. Doe hetzelfde aan de andere kant.

Steek de kaft van het boekje voorzichtig achter het lapje vilt/stof, aan beide kanten. Omdat de kaft flexibel is zou dat makkelijk moeten gaan. Naai een knoop op de voorkant en een lusje van lossen aan de achterkant als sluiting.

Ik zou het heel erg leuk vinden om jouw Freeform haakwerk te zien. Mail je mij een foto? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.