Handwerkles

Zoeken

Advertentie

Cookies

Lucet onderzetters

Dit heb je nodig:

 - byClaire chunky cotton

  (hier te bestellen)

- textiellijm

- lucet

- schaar

- iets om op te werken om je tafel schoon te houden

- eventueel een vochtig doekje

Maak een koord van ongeveer 65 cm. Voor het werken met katoen op een lucet is een andere aanpak nodig dan met rekbaar garen. Info en filmpje vind je in het artikel Koord van katoen (lessen).

Knip de begin- en einddraad af op ongeveer 2 cm vanaf het koord. Lijm de uiteinden op het koord vast, beiden op dezelfde kant van het koord. Gebruik het spateltje op de draaidop van de lijm om de lijm uit te smeren.

Begin dan met rollen en smeer gaandeweg, om de 1 tot 1,5 cm, een druppel lijm uit. Zorg dat de draaduiteinden aan de binnenkant zitten zodat je die niet meer ziet.

Neem voor dit klusje even de tijd, je moet het soms even op z’n plaats houden voor je weer verder kunt gaan. Haal grote druppels lijm of vlekjes direct weg met een vochtig doekje. Laat de onderzetter liggend drogen.

De lijm droogt transparant op. Je kunt de onderzetter al na een aantal uren gebruiken. Sommige plekjes kunnen eerst nog wat plakkerig aanvoelen maar na een week is de lijm echt goed uitgehard en droog. Deze onderzetters kunnen gewoon in de wasmachine.