Handwerkles

Over ons.

Hallo, mijn naam is Mirte. Ik ben het creatieve brein achter www.handwerkles.nl. Ik ben 47 jaar.

Handwerken heb ik vooral geleerd van mijn moeder. Heel wat uren zat zij achter de naaimachine of met een haak- of breiwerkje op de bank. Dan was ik altijd in de buurt om mee te kijken en vooral heel veel vragen te stellen. Ik heb erg veel bewondering voor het enorme geduld waarmee ze mijn vele vragen beantwoorde. Zij leerde mij de basis technieken voor naaien, haken, breien en borduren.

In 2007 werd zij ernstig ziek en al snel bleek dat ze niet lang meer te leven had. Ik wilde graag zo veel mogelijk tijd bij haar zijn, zonder steeds alleen maar over haar ziekte te praten. Ik vroeg haar of ze mij opnieuw wilde leren haken (dat was na een aantal jaren niet handwerken behoorlijk weggezakt) en dat heeft ze gedaan. In 2008 is ze overleden.

Al haar handwerk boeken en haar naaimachine zijn nu van mij en ik gebruik ze met heel veel plezier. Ik hoop via deze site de passie voor handwerken met even veel geduld aan jullie door te kunnen geven.

Op handwerk- en hobbygebied vind ik bijna alles leuk. Maar ik denk dat haken en patchwork/quilten mijn favorieten zijn. Ik blijf ook steeds nieuwe dingen leren. Zo heb ik in 2020 leren garen spinnen en ben ik in de zomer van 2021 gaan oefenen met freemotion quilten op mijn naaimachine. In 2023 ben ik vooral met borduren bezig geweest. Daarna was ik de passie voor handwerken enige tijd kwijt en heb ik het even laten rusten.


Over de website en Handwerk- & Hobbyles.nl:

In het najaar van 2011 ging handwerkles.nl online. Mijn broer Pepijn heeft deze eerste versie van de website voor mij gemaakt. Zo zag deze website er toen uit:

In augustus 2012 ben ik een eigen bedrijf gestart, Handwerk- en Hobbyles.nl. Sinds 1 november 2022 is dit bedrijf beëindigd en dus uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In 2015/2016 is de website vernieuwd en omgetoverd tot wat het nu is. Natuurlijk zijn er door de jaren heen nog weleens wat kleine wijzigingen aangebracht maar het ziet er nu grotendeels nog hetzelfde uit.

In augustus 2021 zijn we gestart met de verkoop van handwerk materialen in een webshop op deze website. In november 2022 is de webshop weer gesloten.

Er wordt niet meer fulltime aan deze website gewerkt. Hij zal wel online blijven, evenals het YouTube kanaal.

Heel veel plezier met het bekijken van onze website!

X

Right Click

No right click