Handwerkles

Zoeken

Advertentie

Cookies

Dit zijn wij!

Mirte (links) en Monique (rechts).

Hier onder stellen wij onszelf voor en helemaal onderaan dit artikel vind je meer informatie over de website.


Hallo, mijn naam is Mirte. Ik ben het creatieve brein achter www.handwerkles.nl. Ik ben 46 jaar.

Handwerken heb ik vooral geleerd van mijn moeder. Heel wat uren zat zij achter de naaimachine of met een haak- of breiwerkje op de bank. Dan was ik altijd in de buurt om mee te kijken en vooral heel veel vragen te stellen. Ik heb erg veel bewondering voor het enorme geduld waarmee ze mijn vele vragen beantwoorde. Zij leerde mij de basis technieken voor naaien, haken, breien en borduren.

In 2007 werd zij ernstig ziek en al snel bleek dat ze niet lang meer te leven had. Ik wilde graag zo veel mogelijk tijd bij haar zijn, zonder steeds alleen maar over haar ziekte te praten. Ik vroeg haar of ze mij opnieuw wilde leren haken (dat was na een aantal jaren niet handwerken behoorlijk weggezakt) en dat heeft ze gedaan. In 2008 is ze overleden.

Al haar handwerk boeken en haar naaimachine zijn nu van mij en ik gebruik ze met heel veel plezier. Ik hoop via deze site de passie voor handwerken met even veel geduld aan jullie door te kunnen geven.

Op handwerk- en hobbygebied vind ik bijna alles leuk. Maar ik denk dat haken en patchwork/quilten mijn favorieten zijn. Ik blijf ook steeds nieuwe dingen leren. Zo heb ik in 2020 leren garen spinnen en ben ik nu, zomer 2021 aan het oefenen met freemotion quilten op mijn naaimachine.


Hallo, mijn naam is Monique. Ik ben een kleurrijke creatieveling van 31 jaar en kom Mirte sinds juli 2021 af en toe helpen met haar onderneming.

Al van kleins af aan heb ik altijd veel geknutseld, lekker op mijn kamer met de muziek hard aan, de vloer bezaaid met potloden en kleurboeken, scharen, lijm en kralen, stofjes, garen... Naarmate ik ouder werd, werden de hobby's ook groter. Ik vroeg een naaimachine voor mijn verjaardag, ik verzamelde lappen stof en garen van kringlopen en rommelmarkten en experimenteerde er op los. Sinds de middelbare school was ik regelmatig te zien in zelfgemaakte outfits en accessoires, waarvan sommige een groter succes dan andere.

Toen ik ging studeren, verbaasde het veel mensen dat ik niet naar bijvoorbeeld de kunstacademie ging. Dit wilde ik echter niet, aangezien ik juist genoot van de vrijheid en het gebrek aan regels binnen mijn hobby's. Ik kon doen wat ik wilde, wanneer ik wilde en hoe ik het wilde, zonder dat er een docent was die zei dat ik het “fout” deed. Als ik vond dat iets niet geslaagd was, dan was het juist een leuke uitdaging om uit te puzzelen hoe het beter kon!

Handwerken is altijd een welkome afleiding geweest. Als ik na een lange dag op school of later werk op de bank plofte, kwam ik helemaal tot rust met een brei-, haak- of borduurwerk. Ik ben trots op wat ik maak, word er blij van als ik iets voor en ander heb gecreëerd waar ze plezier van hebben en ik hoef me nooit te vervelen. Nu alleen nog leren hoe ik mezelf alle projecten ook áf laat maken...

Tijdens een grote opruimbeurt besloot ik een aantal handwerkboeken te verkopen. Ik keek er nauwelijks in en kon de ruimte goed gebruiken voor andere hobby materialen. Zo leerden Mirte en ik elkaar kennen, want een aantal van die boeken pronken nu in haar kast. Het klikte, we raakten aan de praat waarbij ze vertelde over haar website, ik bood mijn hulp aan en nu zijn we hier!


Over de website en Handwerk- & Hobbyles.nl:

In het najaar van 2011 ging handwerkles.nl online. Mijn broer Pepijn heeft deze eerste versie van de website voor mij gemaakt. Zo zag deze website er toen uit:

In augustus 2012 ben ik een eigen bedrijf gestart, Handwerk- en Hobbyles.nl. Sinds 1 november 2022 is dit bedrijf beëindigd en dus uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In 2015/2016 is de website vernieuwd en omgetoverd tot wat het nu is. Natuurlijk zijn er door de jaren heen nog weleens wat kleine wijzigingen aangebracht maar het ziet er nu grotendeels nog hetzelfde uit.

In augustus 2021 zijn we gestart met de verkoop van handwerk materialen in een webshop op deze website. In november 2022 is de webshop weer gesloten.

Er wordt niet meer fulltime aan deze website gewerkt. Hij zal wel online blijven, evenals het YouTube kanaal.

Heel veel plezier met het bekijken van onze website!